lz_smallebanner.jpg

za 16 dec 16:30 - 19:30

za 16 dec 17:40 - 18:40

zo 17 dec 18:00 - 23:00

Het elementair zwemmen is de basis waarop de zwem- en waterpolovereniging DES draait.

Niet alleen in financiële zin, maar ook als leverancier voor onze sporttakken wedstrijdzwemmen en waterpolo. Daarom vinden we het bij DES zo belangrijk dat de leerlingen niet alleen de zwemslagen goed leren beheersen, maar ook veel plezier hebben in het zwemmen.

DES gaat over op de ENVOZ leermethode

Het bestuur van DES heeft besloten om met ingang van 1 januari 2018 voor het Zwem ABC de lesmethode en zwemdiploma’s van het opleidingsinstituut ENVOZ te gaan gebruiken.

Hieronder leggen wij u uit waarom en wat dat voor de leerlingen betekent.

ENVOZ verstrekt internationaal erkende diploma’s

ENVOZ is het opleidingsinstituut voor de Nederlandse Zwembranche en heeft al ruim 40 jaar een uitgebreid aanbod van internationaal erkende zwemdiploma’s.

Uitgangspunt ENVOZ is zelfredzaamheid en zwemveiligheid

Het belangrijkste doel van de ENVOZ is om de veiligheid in het water te bevorderen. De lesmethode is zeer gericht op zelfredzaamheid en zwemveiligheid.

Kwaliteit en wijze van les geven veranderen niet

De nieuwe lesmethode verandert niets aan de kwaliteit en de wijze waarop er thans al les wordt gegeven aan onze leerlingen.

Het watervrij maken, het drijven en uitdrijven op buik en rug blijft hetzelfde.

Het kader van onze vereniging is in de afgelopen maanden adequaat voorbereid op de overgang en verandering in de lesstof.

In de bijlage vindt u een toelichting op de ENVOZ lesmethode en de gevolgen voor de leerlingen.

Bij DES vinden we het plezier in zwemmen het allerbelangrijkst.

Water is leuk!

Bij de lessen wordt dan ook gebruik gemaakt van spelelementen en zwemmaterialen die passen bij de leeftijd en belevingswereld van de leerlingen, of ze nu jonge kinderen zijn of volwassenen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u misschien nog vragen hebt over de nieuwe lesmethode. Uiteraard willen wij deze vragen naar behoren beantwoorden.

U kunt uw vragen stellen per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u kunt de coördinator, Katinka Brown in het zwembad aanspreken.

Bijlagen:
Bewaar het bestand Bijlage.pdfBijlage[ ]15 kB18 Downloads
Bewaar het bestand Brief.pdfBrief[ ]294 kB20 Downloads

Zie https://youtu.be/mocJCUMLgMY

"Gelukkig, mijn zoon (of dochter) kan zwemmen.", verzucht menig ouder nadat hun kind is geslaagd voor het A-diploma. Ik kan mij daar wel wat bij voorstellen. Vaak hebben ouders er een wekelijks bezoek aan het zwembad opzitten van ruim een jaar.

Toch is niets minder waar. Na een A-diploma kan het kind een beetje zwemmen. Pas ná het behalen van het C-diploma kan je als ouder zeggen dat je kind echt kan zwemmen en kan je hem of haar met een gerust hart in het diepe zijn gang laten gang. De reeks diploma’s heet niet voor niets "het Zwem-ABC".

Zwemmen voor volwassenen:
Gezelligheid, contacten leggen en een hoop lol staan hierbij voorop...
De leden van DES willen na het behalen van hun diploma ook lekker in het water blijven bewegen. Hierin kan worden voorzien door het 'zelfstandig' trekken van baantjes. Ook voor deze groep heeft DES gemotiveerd en deskundig kader rondlopen. Voor volwassenen biedt DES tevens de mogelijkheid om te leren zwemmen onder deskundige begeleiding en zodoende alle zwemdiploma's te behalen (zie ook het Zwem-ABC). De staf van DES gebruikt ook voor de volwassenen een veelzijdige en creatieve oefenstof. Ook voor de werkende mens is het belangrijk om ontspannen in het water te liggen en even alle zorgen opzij te zetten.

Puppy-zwemmen:
De leeftijd waarop kinderen leren zwemmen is omlaag gegaan. Vroeger was 7 à 8 jaar de gemiddelde leeftijd. Tegenwoordig is dat 4 à 5 jaar. Dit betekent voor het zwemonderwijs een andere manier van lesgeven. Jonge kinderen leren het best als de oefenstof op een speelse manier wordt aangeboden. Dit gebeurt dan ook bij het Puppy zwemmen wat gegeven wordt tijdens al onze elementaire uren. Als de kinderen vaardig genoeg zijn om over te gaan naar het volgende "bad" zwemmen zij af voor een leuk puppy diploma.

De Blinkerd

Overbosch