ow_smallebanner3.jpg

Voor de Haagse Zwemmers is er een speciaal Open Water Boek gemaakt. Hieruit kun je makkelijker een keuze maken voor deelname aan een Open Water Wedstrijd. Nog nooit bij een Open Water Wedstrijd geweest? Dit is je kans. Lekker zwemmen in de open lucht. Voor de zwemmers die eerst wat willen leren betreffende Open Water zwemmen organiseren Richard Broer en Marcel v.d. Togt (beide oud DES-trainers) clinics. Alles staat in het Haags Open Water Boek in de bijlage.

Bijlagen:
Bewaar het bestand ow2017boek-DES-PLONS.pdfHaags Open Water Boek 2017[ ]1362 kB25 Downloads

Zie voor bericht de KNZB website

Zie http://www.sport-active.nl/files/sportactivemagazinejaargang1nummer1.pdf

Jan van den Hoorn overleden

Via-via bereikte ons het bericht dat Jan van den Hoorn overleden is.

De laatste jaren heeft trainer en scheidsrechter Jan van den Hoorn veel pech gehad met zijn gezondheid waardoor hij de laatste tijd slechts weinig in staat was om te trainen, noch te fungeren.

Hij heeft van alles gemankeerd. Hij heeft veel rugpijn gehad. Bovendien brak hij diverse keren zijn been doordat hij door blackouts onverwachts viel. Vorig jaar zomer leek hij op de goede weg en heeft hij zijn vereniging enkele maanden getraind. Daarna ging het echter op vele fronten mis met zijn gezondheid . Hij liep zelfs een buikvliesontsteking op en werd na een zware operatie bijna 2 weken in een roes gehouden. Na een lang herstel kreeg hij last van dat zijn nieren: ze begonnen te falen en moest hij weer diverse keren opgenomen worden in het ziekenhuis. Het leek er op dat meerdere organen niet goed meer werkten. Recent hoorden we echter dat bij de zoveelste operatie kanker van zijn alvleesklier diverse uitzaaiïngen zijn geconstateerd. Het was duidelijk dat een daadwerkelijke behandeling niet meer mogelijk was. De levensverwachting van Jan lag in de orde van maanden. Jan van den Hoorn heeft er voor gekozen om zijn laatste maanden door te brengen in het Hospice van Beverwijk. Helaas heeft dat slechts 2 weken geduurd.

Jan is vele jaren scheidsrechter van de Zwemmarathon Stavoren-Medemblik geweest. Vele mooi verhalen staan nog steeds in de herinneringen van zwemmers en organisatieleden gegrift

De foto's van de 47e IJsselmeer Zwemmarathon staan nu ook op de website.

Zie http://www.zwemvereniging-des.nl/open-water/ijsselmeer-zwemmarathon/foto-s

Veel berichten zijn dit jaar ook te volgen etc. op facebook.

Zie: https://www.facebook.com/ijsselmeermarathon/

De IJsselmeer Zwemmarathon van dit jaar, de 47e die georganiseerd is, was een zeer zware. Maar liefst 13 van de 21 deelnemers moesten de strijd opgeven door de golven, watertemperatuur of zeeziekte. Welgeteld 8 deelnemers tikten dus aan voor café Brakeboer. Nederlands kampioen bij de dames werd Lisa Dreesens. Bij de heren Daan Glorie. Opvallend was dat 6 dames en slecht 2 heren de finish bereikten. Toch weer een itempje over het sterke en het zwakke geslacht.

De uitslagen vind u elders op deze website. Hierin ziet u ook de aantekening BTL wat staat voor Buiten Tijd Limiet. Een groot aantal zwemmers wisten niet binnen de uitsluittijd voor het Nederlands Kampioenschap te eindigen. Waardoor Daan Glorie als enige deelnemer bij de heren op het erepodium kwam te staan.

Voor de all-in uitslag die de IJsselmeer Zwemmarathon  hanteert was er gelukkig geen probleem. Alle deelnemers werden gehuldigd, ook de uitvallers, maar met name degenen die de oversteek afmaakten. Marcel Osse van The Hague Swimming ontving als zwemmer de prijs voor het langste de strijd volhouden en ontving de wisselprijs "Last but not Least"

Foto's worden deze week in de fotoalbums geplaatst maar een groot aantal is al te zien op facebook onder Zwemmarathon Stavoren Medemblik.

Filmpje op openwaterswimming.club

4 Margot Stenveld       BTL
5 Lisanne v.d. Heide-Andeweg     BTL
6 Linda Hoogedam       BTL

De IJsselmeer Zwemmarathon, die dit jaar op 13 augustus plaatsvindt, heeft een nieuwe hoofdsponsor.
DYT Yacht Transport heeft zich voor 4 jaar verbonden aan de mooiste open water wedstrijd van Nederland.
Compri blijft ook nog in beeld als sub-sponsor.

DYT Yacht Transport wil zich niet in de naam van de zwemmarathon terug zien. De 47e zwemmarathon zal daarom de 47e IJsselmeer Zwemmarathon heten.
DYT Yacht Transport  is een bedrijf die wereldwijd schepen vervoert door middel van de floaton/floatoff methode en heeft daarvoor verschillende speciale schepen ter beschikking. Wilt u hier meer van weten kijk dan eens op http://www.yacht-transport.com/

Zie ook https://www.medemblikactueel.nl/2016/06/08/zwemmarathon-stavoren-medemblik-heeft-nieuwe-hoofdsponsor/

Een handdruk ter bezegeling van de nieuwe samenwerking tussen Richard Klabbers (DYT) en Jack Brakeboer (IJsselmeer Zwemmarathon)

Zie: Filmpje aankomst winnaar Compri Zwemmarathon 2015

Via Marcel van der Togt (oud trainer wedstrijdzwemmen DES en oud bondscoach open water zwemmen) ontvingen wij een verwijzing naar de website www.openwaterswimming.club met het volgende artikel:

Open Water zwem historie is onze nieuwe filmrubriek. We tonen de komende maanden verschillende filmpjes die inzicht geven in de historie van het Openwater zwemmen in Nederland en het buitenland. We starten met een impressie van de eerste IJsselmeer oversteek door Jan van Scheijndel. Samen met Herman Willemse, Judith de Nijs en Johan Schans was hij voor  vele lange afstandzwemmers een voorbeeld.

Zie http://openwaterswimming.club/nieuwe-rubriek-bij-de-open-water-swimming-club/