ow_smallebanner1.jpg

IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik:
Dit is het hoogtepunt van het open water zwemmen! Dit moet je een keer hebben meegemaakt. De Zwemmarathon, een zwemwedstrijd van Stavoren (Friesland) naar Medemblik (Noord-Holland), staat bol van spanning, opwinding en gezonde krachtinspanningen. De afstand bedraagt zo'n 22 kilometer. Na de start, om 09:00 uur in de ochtend, zwemmen de deelnemers naast hun eigen boot, naar Medemblik. De ervaring leert dat de snelste zwemmer rond 13:15 uur in Medemblik arriveert. De laatste meters leggen de zwemmers af onder luidkeelse aanmoedigingen en applaus van de toeschouwers. Maar de deelnemers krijgen pas echt kippenvel als bij het aantikken ook de scheepstoeters hun geleverde prestatie luister bij zetten..

Organisatie:
DES is er met recht trots op dat zij de oudste en langste open water wedstrijd organiseert. Ieder jaar wordt er in nauwe samenwerking met de Commissie tot Behoud van de IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik een groot evenement georganiseerd. Meestal wordt de marathon gehouden op de tweede zaterdag van augustus. DES levert haar bijdrage bij dit zwemspektakel voornamelijk op het officiële vlak, zoals de inschrijvingen en de administratie rondom de marathon. Alle kosten worden gedekt door inkomsten verkregen uit sponsoring. Deze gelden worden beheerd door de Commissie tot Behoud van de IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren - Medemblik.

Inschrijvingen:
Al vele jaren vormt de zwemmarathon tevens het toneel voor het Nederlandse Kampioenschap Marathonzwemmen. Via het inschrijfsysteem OLOWIS kan er ingeschreven worden wat te bereiken is via www.olowis.translan.nl of via een speciaal hiervoor ontwikkeld inschrijfformulier. Zie onderstaande bijlage.

Bijlagen:
Bewaar het bestand registration_ijsselmeer.pdfRegistratie IJsselmeer[ ]111 kB1788 Downloads