ow_smallebanner1.jpg

The Hague Swimming

A.s. zondag 21 juli 2019 is het zover. In de bijlage vind u de startlijsten.

Bijlagen:
Bewaar het bestand startliijst bt 2019.pdfStartlijsten Brakeboer Trofee[ ]1225 kB170 Downloads

Het is 4 juli 2019 en we hebben een voorlopige selectie gemaakt voor deelname aan de IJsselmeer Zwemmarathon 2019. Echter deze selectie bekend maken lijkt ons niet erg zinvol. Dit omdat er zeer veel zwemmers, 17 stuks, nog een tijd gaan zetten en daarnaast ook nog zwemmers hun tijd willen verbeteren in de 10 km. van Medemblik in de Brakeboer Trofee.

Wel willen we de te kloppen tijd van dit moment prijs geven, maar ook dat zegt niet zoveel.

De laatste geselcteerde zwemmer van dit moment heeft een tijd op de 10 km. van 3.09.02

Zwemmers en zwemsters die geen lid zijn van een bij de KNZB aangesloten vereniging kunnen deze zomer deelnemen aan openwaterwedstrijden van de zwembond. De KNZB wil met deze pilot de groeiende groep sportieve zwemmers die geen lid is van een vereniging de mogelijkheid bieden om in wedstrijdverband deel te nemen aan openwaterwedstrijden.

Organisatoren van openwaterwedstrijden onder de vlag van de KNZB krijgen de mogelijkheid om iedereen, lid of geen lid en met of zonder startvergunning, zowel prestatietochten als ook de wedstrijdafstanden aan te bieden. De kalender van openwaterwedstrijden telt bijna 25 evenementen en biedt de ongebonden zwemmer die op zoek is naar uitdaging veel gelegenheid tot wedstrijddeelname. Met de inschrijving voor een openwaterwedstrijd, verklaart de deelnemer over voldoende zwemvaardigheid te beschikken om de opgegeven afstand te zwemmen.Verder dienen zij zich uiteraard te houden aan de KNZB reglementen zoals die van toepassing zijn. Als ook de door de diverse organisaties gestelde voorwaarden. 

Op de KNZB website zijn de achtergrond, uitgangspunten en de werkwijze gepubliceerd,

Let wel, voor ongebonden zwemmers geldt een toelage van € 10,- op het inschrijfgeld per wedstrijddag. Dit voor de door de KNZB geboden verzekering.

Nog even en er kan weer in open water gezwommen worden. Een aantal zwemverenigingen in Nederland organiseert weer mooie wedstrijden in het open water en onze wedstrijdzwemmers worden van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. 

Onze eigen Zwem- en Polovereniging D.E.S. organiseert weer de Brakeboer Trofee en de IJsselmeer Zwemmarathon / NK Marathonzwemmen. Bij deze laatste wedstrijd wordt dit jaar vooraafgaand aan de finish van de IJsselmeer Zwemmarathon de Medemblik Harbour City Swim georganiseerd. Dit betreft een sponsorzwemtocht over 1000 meter ten bate van het inloophuis Medemblik. Als je toch wilt komen kijken bij de finish van de IJsselmeer Zwemmarathon is het uiteraard leuk om ook zelf een stukje in de haven van Medemblik te zwemmen. En dit ook nog voor een goed doel. Je bijdrage aan het goede doel mag je zelf bepalen maar het is natuurlijk leuk als je jezelf laat sponsoren. Het inschrijfgeld bedraagt
€ 10,-. Iedereen mag meedoen, het gaat om de prestatie, niet om je snelheid.

Aanmelden kan bij Rutie Breebaart op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ter plaatse.

Benieuwd naar de andere wedstrijden in Nederland? Kijk dan op https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/openwaterzwemmen/wedstrijdkalender/

TOT IN MEDEMBLIK!

Zie https://noww.nl/node/3006

Maar ook https://wieringercourant.nl/sport/jack-brakeboer-zwemt-nog-één-keer-ijsselmeer-over-566440

Op 17 augustus vind de Medemblik Harbour City Swim plaats als side-event bij de 50ste IJsselmeer Zwemmarathon
DE MHCS is een prestatietocht over 1000 meter waaraan iedereen kan deelnemen. De inschrijfkosten bedragen € 10,- en van dit inschrijfgeld gaat een groot deel naar een goed, locaal doel. Dit doel is dit jaar weer het inloophuis Medemblik, een huis dat veel doet voor kankerpatienten, familie van kankerpatienten etc. Een mooi doel dus om de opbrengst van de MHCS aan over te dragen. Hoevvel geld dat wordt is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers maar wellicht ook andere acties die rondom de MHCS georganiseerd kunnen worden. We zijn benieuwd.

Mooi zou natuurlijk zijn als zwemmers zichzelf laten sponsoren om zo nog meer geld bijeen te zwemmen voor het inloophuis Medemblik

Dus, ga vast trainen voor deze 1000 meter en kom 17 augustus 2019 om 12.00 uur naar Medemblik om er samen een mooi evenement van te maken. We zijn benieuwd.

U weet nu al dat u gaat deelnemen? Inschrijven is al mogelijk op www.olowis.translan.nl onder programmanummer 3 van de IJsselmeer Zwemmarathon
U kunt zich ook opgeven door een mail te sturen met uw gegevens naar Rutie Breebaart (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Betalen kan gewoon aan de haven in contanten of door overschrijving van uw inschrijfgeld naar rekening NL20 INGB 0007946482 t.n.v. Zwem- en Polovereniging D.E.S. onder vermelding van MHCS 2019. Donaties of opbrengsten van persoonlijke sponsoring kan ook naar deze bankrekening o.v.v. gift t.b.v. inloophuis Medemblik.

 

 

 

De foto's van de 49ste IJsselmeer Zwemmarathon die gehouden werd op 11 augustus 2018 vind u hier

DYT zwemmarathon uitslag 2018
               
               
  Zwemmer   Tijd   Naam schip   Naam schipper
1 Jorgos Skotadis   5:07,29.66   Skuum    Robert Blokker
2 Lisa Dreesens   5:14,42.01   Westerklief   Tim Koning
3 Lars Bottelier   5:18,25.72   Calamar   Cor Hardebil
4 Erno Vriens   5:36,15.80   Des Illusie   Johan Desaunois
5 Remco van Althuis   5:40,36.40   Gorgeous   Pieter Bulters
6 Tyron Venter   6:00,58.28   4fun   George Dieryck
7 Maikel van der Linden   6:28,28.17   Lidy   Peter Ridder
8 Yuri Admiraal   7:08,30.09   Glory   leo van der vorst
9 Tenzin Tieman   7:13,35.35   Josefinn   John de Haan
10 Grith Sigsgaard   7:16,08.49   Evelene   Jaap Groot
11 Margot Stenveld   7:22,07.60   Sadakan   Ron Vlugt
12 Linda Hoogendam   7:26,51.32   Tintamarre   Nico Beck
13 Jerwin Tholen BTL 8:21,26.43   Levante   Maarten van Oost
14 Gerda Holla BTL 9:27,11.17   Quadra   Kees Ruiter
15 Jeroen van der Hoff BTL 9:48,30.03   PAM83   Peter de Wit
               
               
  Uitvallers   Tijd   Naam schip   Naam schipper
1 Steven Claes   2:18   Just 4 US   Berend Hulst
2 Irene van der Laan     Vigil   Jacob Miedema
3 Thomas Pesch       Zwerver   Stefan Schafhaus
4 Michiel Vervoort       Willi   Gerrit van Empel
               
               
               
               
  Uitslag NK 22.000 meter Vs Heren        
               
               
1 Jorgos Skotadis   5:07,29.66        
2 Lars Bottelier   5:18,25.72        
3 Erno Vriens   5:36,15.80        
               
               
               
               
               
  Uitslag (O)NK 22.000 meter Vs Dames        
               
1 Lisa Dreesens   5:14,42.01        
2 Grith Sigsgaard   7:16,08.49        
3 Margot Stenveld   7:22,07.60        

 Mijn naam Theo Klabbers nu 81 jaar. In augustus wordt er zoals ieder jaar gezwommen.

Mijn zoon Richard is een van de sponsors, Een jaar of 40 geleden heb ik dat ook gedaan met plastic Industrie Klabbers. 38 jaar geleden ( 1980) werd ik gekozen voor volgboot, met mijn schip De Riemer vaarde ik naar Stavoren waar ik de jonge zwemmer Joop Lam aan boord kreeg, natuurlijk ook zijn trainer, die naam ben ik vergeten. Joop was een stille jongen. Het was mooi helder weer met weinig wind. We vaarde de haven uit waar de zwemmers van boord gingen, ik boomde de giek uit om daar berichten aan te kunnen hangen. Al snel merkte we dat ik te hart vaarde, mijn motor kon niet langzamer. Ik gooide een drijfanker buiten boord en nog een lange tros, onmiddellijk vaarde we de gewenste snelheid, we kunnen de kerktoren van Medemblik goed zien, de trainer vroeg mij zo recht mogelijk te varen. Na verloop van twee uur keken we om ons heen waar de concurrentie lag en vaarde. Volgens mij liggen we behoorlijk voor trainer, die zei niet veel Joop wilde iets drinken. Ik voelde de opwinding, we hebben een winnaar naast ons varen. Toen we Medemblik in vaarde en we al het publiek hoorde en zien klappen was mijn missie gedaan. Een paar dagen later kreeg ik een mooi herinnering tegel.

Ik woon inmiddels al twintig jaar in Thailand, als ik me goed voel op mijn leeftijd heb je wel eens iets, kom ik dit jaar naar Medemblik, ik wil het nog wel eens zien.

Groeten Th Klabbers.

 

Theo schreef onder zijn auteurs naam meer dan 30 verhalen waaronder Moord en Doodslag in Medemblik. Het boek is via de boekhandel of op internet te bestellen. https://www.bruna.nl/boeken/moord-en-doodslag-in-medemblik-9789463450430

Theo is ook schilder en heeft intussen 140 werken gemaakt.

Het loopt al weer naar het einde van het jaar. Nog even en we zitten al weer in 2018, het jaar van de 49ste IJsselmeer-Zwemmarathon en de 9de Brakeboer Trofee. De organisatie hoopt uiteraard weer op mooie wedstrijden maar denkt ook verder naar 2019. Het jaar van de 50ste IJsselmeer-Zwemmarathon en de 10de Brakeboer Trofee. Uiteraard maken we daar een feestje van.

Maar dan? Zoals het er nu voor staat komt er geen 51ste IJsselmeer-Zwemmarathon omdat de organisatoren in Medemblik het na zoveel jaren wel welletjes vinden en er mee willen stoppen. Opvolgers zijn nog niet voorhanden. Voor velen wellicht een klap maar gezien de leeftijden van de organisatoren een verwachtte ontwikkeling. Verjonging van het organisatiecomité is dus nog de enige kans om de wedstrijd voor Nederland te behouden. Aanvulling vanuit Medemblik is daarbij een must omdat het meeste werk zoals het aantrekken van schippers met schepen vanuit Medemblik georganiseerd moet worden. De bar van Jack was daarbij de place to be, maar juist dat gaat wegvallen voor de organisatie. Wellicht zullen er andere initiatieven ontstaan maar DES hoopt op voortzetting met enthousiaste jonge mensen.

Jos Dinkelberg heeft weer mooie foto's gemaakt van de Brakeboer Trofee op 23 juli jl.

Zie de foto's op zijn website

 

Sponsored by DYT Yacht Transport

De foto's van de 47e IJsselmeer Zwemmarathon staan nu ook op de website.

Zie http://www.zwemvereniging-des.nl/open-water/ijsselmeer-zwemmarathon/foto-s

Veel berichten zijn dit jaar ook te volgen etc. op facebook.

Zie: https://www.facebook.com/ijsselmeermarathon/

De IJsselmeer Zwemmarathon van dit jaar, de 47e die georganiseerd is, was een zeer zware. Maar liefst 13 van de 21 deelnemers moesten de strijd opgeven door de golven, watertemperatuur of zeeziekte. Welgeteld 8 deelnemers tikten dus aan voor café Brakeboer. Nederlands kampioen bij de dames werd Lisa Dreesens. Bij de heren Daan Glorie. Opvallend was dat 6 dames en slecht 2 heren de finish bereikten. Toch weer een itempje over het sterke en het zwakke geslacht. 

De uitslagen vind u elders op deze website. Hierin ziet u ook de aantekening BTL wat staat voor Buiten Tijd Limiet. Een groot aantal zwemmers wisten niet binnen de uitsluittijd voor het Nederlands Kampioenschap te eindigen. Waardoor Daan Glorie als enige deelnemer bij de heren op het erepodium kwam te staan.

Voor de all-in uitslag die de IJsselmeer Zwemmarathon  hanteert was er gelukkig geen probleem. Alle deelnemers werden gehuldigd, ook de uitvallers, maar met name degenen die de oversteek afmaakten. Marcel Osse van The Hague Swimming ontving als zwemmer de prijs voor het langste de strijd volhouden en ontving de wisselprijs "Last but not Least"

Foto's worden deze week in de fotoalbums geplaatst maar een groot aantal is al te zien op facebook onder Zwemmarathon Stavoren Medemblik.

Filmpje op openwaterswimming.club

Via Marcel van der Togt (oud trainer wedstrijdzwemmen DES en oud bondscoach open water zwemmen) ontvingen wij een verwijzing naar de website www.openwaterswimming.club met het volgende artikel:

Open Water zwem historie is onze nieuwe filmrubriek. We tonen de komende maanden verschillende filmpjes die inzicht geven in de historie van het Openwater zwemmen in Nederland en het buitenland. We starten met een impressie van de eerste IJsselmeer oversteek door Jan van Scheijndel. Samen met Herman Willemse, Judith de Nijs en Johan Schans was hij voor  vele lange afstandzwemmers een voorbeeld.

Zie http://openwaterswimming.club/nieuwe-rubriek-bij-de-open-water-swimming-club/

https://youtu.be/Q3PVBEyf-w8