ow_smallebanner3.jpg

The Hague Swimming

Deelnemers 2018

Voor 2018 hebben we 19 deelnemers.. De inschrijvingstermijn is op 16 juli 2018 om 12.00 uur gesloten.

Naam Vereniging
Thomas Pesch ASV Duisburg [DUI]
Jerwin Tholen Rotterdam Swimming
Yuri Admiraal Numansdorp
Remco van Althuis PSV
Tyron Venter Cape Town Masters [ZAF]
Michiel Vervoort Het Y
Steven Claes Zwemclub Tremelo [BEL]
Lars Bottelier VZV
Jorgos Skotadis De Dolfijn
Erno Vriens VZV
Maikel van der Linden Kimbria
Tenzin Tieman VZV
Jeroen van der Hoff SC Herisau [CHU]
Irene van der Laan ZVVlaardingen-Schiedam (ZVVS)
Grith Sigsgaard ZPCH
Gerda Holla NTB
Linda Hoogendam WVZ
Margot Stenveld Aqua'68
Lisa Dreesens The Hague Swimming (SG)


 

THOMAS PESCH

Mijn naam is Thomas Pesch, ik ben 51 jaar oud en woon samen met mijn vrouw en zoon in Duisburg.

Ik beoefen duursporten al bijna 30 jaar. De passie was gewekt tijdens mijn eerste marathon in Parijs. Na een lange periode van lopen en triatlon deelnames, heb ik nu sinds enkele jaren veel plezier aan wedstrijden in de Ultra range. Naast verschillende runs over een afstand van 50 tot 100 km, nam ik vooral deel aan veel open water zwemwedstrijden

De highlights hiervan zijn de Beltquerung door de open Oostzee van Duitsland naar Denemarken (25 km), diverse deelnames aan het Zürichseeschwimmen (26 km), het krommerijnzwemmen (ongeveer 24 km), de WakenitzMan (14 km) en de Cologne12 (12 km).

In 2018 heb ik ook voor het eerst deelgenomen aan het dutch open iceswimming in Volendam.

Omdat ik het zwemmen nooit in een club heb 'geleerd', ben ik geen snelle en stilistisch goede zwemmer. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik door veel training, wil en een beetje wind op de rug op tijd in Medemblik zal aankomen.

Ik kijk er erg naar uit om aan de IJsselmeer-Zwemmarathon van 2018 deel kunnen te nemen.

Bedankt alvast!

Thomas

 

JERWIN THOLEN

Wat een avontuur was het vorig jaar om het IJsselmeer over te steken met DES!  De afstand had ik vaker gedaan in de 24km lange Kromme Rijntocht, maar met volop wind en golven is het toch andere koek. En dat in mijn eerste officiële wedstrijd van de KNZB! Na afloop moest ik de belofte doen om in 2018 weer mee te doen om de wisselbeker voor de laatste die zwemmend de overkant bereikte netjes in te leveren / verdedigen. Dat het IJsselmeer ook heel prettig zwemmen kan zijn leerde ik al snel. Twee weken na het ONK zijn we met een groep vrienden in duo’s nog een keer overgestoken met Milou van Buitengewoon Zeilen & Zwemmen. Dikke pret, zonnetje op het dek en wind in de rug.  Dit jaar met het oog op het IJsselmeer weer veel km gemaakt, waaronder 15km in december voor 3FM serious request. Niet deelnemen is voor mij dus geen optie, en we zien wel welk weer het wordt. Hopelijk gaat het herstel van het ONK dit jaar weer net zo vlot, want tussen 26-8 en 2-9 ga ik met een estafette team onder begeleiding van Zwemanalyse en Richard Broer Het Kanaal over.

 

YURI ADMIRAAL

Op mijn geboortedag in 1977 ben ik door mijn ouders ingeschreven bij de zwemvereniging. Het zwemmen is me duidelijk met paplepel ingegeven. Zo vroeg als mogelijk ben ik waterpolo gaan spelen bij de Lansingh in Krimpen aan den IJssel en later bij ZPB in Barendrecht.

Aan het einde van mijn jeugd gestopt met waterpolo en het zwemmen is vervolgens minder en minder geworden. Het sporten miste ik en dan is een oude liefde onweerstaanbaar. Dat viel wel weer even erg tegen. Ik kan me wel herinneren dat ik na de eerste baantjes borstcrawl nogal hopeloos aan de kant lag en daarna maar voorzichtig doorzwom met schoolslag. Maar de baantjes borstcrawl werden meer baantjes borstcrawl en na een aantal maanden kon ik het schoolslag zwemmen wel overslaan. De eerste kilometertjes borstcrawl gingen goed en dat aantal ging vrij snel omhoog.

Het zal weinig verbazing geven dat mijn zoon tevens is gaan zwemmen. Hij werd met 9 jaar lid van ZPC Numansdorp en ik merkte al snel dat ik niet als vader op de tribune stil wilde zitten. Ik werd tevens lid van ZPC Numansdorp en ben voorzichtig gaan meetrainen. Inmiddels zwem ik de indoor wedstrijden samen met hem. Geweldig leuk.

In 2015 heb ik me voor de eerste keer ingeschreven voor een openwater wedstrijd. Zonder enige ambitie. Gewoon uitzwemmen. Dat is enorm goed bevallen en vlug zwom ik er dat jaar weer twee. Al snel werd ik meer ambitieus en ging ik toch maar wel naar mijn tijden kijken. Het jaar daarna acht tochten gezwommen. Vorig jaar een stuk of 12. Meer, sneller, tot mijn eerste 10km was gezwommen. Daardoor de volgende stap genomen, de trainingen flink opgevoerd, en mij ingeschreven voor de IJsselmeeroversteek. Ik kijk er erg naar uit.

Groeten,

Yuri

 

REMCO VAN ALTHUIS

Haaai, mijn naam is Remco van Althuis, 35 jaar. Werkzaam bij Bosch Security Systems in Eindhoven – zwemmend voor PSV en waterpoloër bij SBC2000. Daarnaast natuurlijk trotse papa van mijn inmiddels 4-jarig zoontje Tobias!

Inmiddels zwem ik al vele jaren open water, van recreatief tot hoog niveau, maar altijd met plezier. Het IJsselmeer heb ik voor het eerst overgestoken in 2011. Dit was een ware beleving vol genot en plezier. Zo anders was het in 2016, toen ik halverwege ben uitgestapt door de extreem zware omstandigheden – waarbij met name de kou de grote spelbreker was. Van plezier was tijdens deze tocht geen sprake.. gelukkig wel tijdens de voorbereidingen. Om sportief wraak te nemen voor mezelf, ben ik in 2017 hard gaan trainen voor een nieuwe poging, waarin ik niet alleen de overkant haalde maar ook finishte op een mooie tweede plek.

2018 een nieuw jaar. Voor mij op m’n 35stehoogstwaarschijnlijk” ook het laatste jaar. Het wordt tijd om meer aandacht aan andere zaken te besteden en wat minder aan zwemmen, al roep ik dat elk jaar dus je weet het nooit.

Wel weet ik dat ik in 2018 in ieder geval weer de overkant wil halen (na 2016 heb ik geleerd dat je het ijsselmeer nooit moet onderschatten), hier hard voor heb gewerkt en daar tijdens mijn overtocht met name van wil gaan genieten.

Tot in Medemblik!

 

TYRON VENTER

Ik begon op jonge leeftijd te zwemmen na een bijna-verdrinkingsincident. Vanaf het begin was ik met  oudere kinderen aan het trainen vanwege mijn hyperactieve aard.  Mijn coaches me advisserden me om lange afstanden te gaan zwemmen.

Op mijn tiende had ik elk programma in het zwembad inclusief de 200m vlinderslag, 400m wisselslag en 1500mvrije slag..

Toen ik 14 was, toonde mijn coach me een inschrijfformulier voor de Midmar Mile open water swim en ik zag dat er een 25 km was op de vrijdag voor de race, Ik schreef me in.

Hier ontmoette ik twee Nederlandse marathonzwemmers, Maarten Van Der Weijden en Edith Van Dijk.

In het  eerste 25km-evenement dat ik met beide zwemmers kon zwemmen  werd ik verliefd op deze sport ondanks dat zij mij versloegen.

Sindsdien heb ik mijn land kunnen vertegenwoordigen in alle disciplines van zwemmen en zwemmen in open water, Masters en zelfs extreem zwemmen en 5 World Records gehaald.

Maar mijn hoofddoel is om deel te nemen aan de iconische swims van de World Marathon Majors en te zwemmen in het huis van de 2 zwemmers die mijn carrière in zwemmen hebben geïnspireerd.  Dit met mijn zwemtour bedrijf Aquaholic

Ik wil nu mensen helpen om de wonderen van extreme en marathonzwemmen te ontdekken, en waardevolle doelen te bereiken met adembenemend mooie zwemtochten in Zuid-Afrika.

 

MICHIEL VERVOORT

Mijn naam is Michiel Vervoort en van jongs af aan ben ik een fanatiek​ zwemmer.
Op mijn 6e begonnen bij AZ&PC De Meerkoeten als wedstrijdzwemmer en later de overstap naar waterpolo gemaakt. Toch bleef altijd het openwater zwemmen en het bijkomende avontuur trekken. Sinds 2015 zwem ik bij Zwemvereeniging Het Y, om mij op de IJsselmeer oversteek voor te bereiden. Met reeds twee starts, en een mooie finish in 2017, ga ik er dit jaar wederom voor! Naast de fysieke uitdaging vind ik de mentale uitdaging ook heel mooi. Het omgaan met de elementen en dat kilometers achter elkaar. Kortom DE zwemwedstrijd van het Nederlands open water zwemmen.​

Ik heb er weer erg veel zin in!​

 

STEVEN CLAES

Na een lange zwemcarriere in het binnenbad, begon ik op mijn 18 met open water zwemmen. Dit eerste seizoen behaalde ik meteen al een 2e plaats op het Belgisch kampioenschap 10km. Dat zelfde jaar vatte ik ook mijn universitaire studies aan. Door de zware combinatie zwemmen-studeren was ik genoodzaakt me meer te focussen op de korte open water afstanden tot 2km. Toen ik mijn studies afgerond had, was ik terug klaar voor het echte werk. In 2015 en 2016 lag voor mij de nadruk op het Belgisch kampioenschap 10km. Ik behaalde hier toen geen podiumplaatsen, maar ik heb toen wel opnieuw veel plezier beleefd in het zwemmen.

Vorig seizoen was er voor het eerst sprake van een Belgisch kampioenschap 25km. Ik dacht “Perfect, een nieuwe uitdaging!”. Helaas was ik blijkbaar de enige die hier zo over dacht. De wedstrijd werd afgelast wegens te weinig deelnemers. Het was toen dat ik besloot om de zomer erop aan Stavoren-Medemblik mee te doen, één van de meest tot de verbeelding sprekende wedstrijden van de Benelux. Na een heel jaar hard getraind te hebben, ben ik er klaar voor en hoop ik hier een mooie prestatie neer te zetten.

 

LARS BOTTELIER

Het doel voor seizoen 2018 was heel duidelijk: plaatsing voor het Europees Kampioenschap op de 25 km. De 25 km in Frankrijk begin juni was de wedstrijd waar het moest gebeuren. Ik zette een sterke race neer met een tijd van 5 uur en 18 minuten en eindigde op de 9e plaats. Helaas was deze prestatie niet goed genoeg voor deelname aan het EK.

Het is wel geluk bij een ongeluk, want het EK valt tegelijk met de IJsselmeermarathon. Had ik mij geplaatst, dan had ik niet aanwezig geweest bij de IJsselmeermarathon van 2018. Bovendien is de IJsselmeermarathon een goede voorbereiding op mijn grootste uitdaging tot nu toe, namelijk van Capri naar Napels (36 km) zwemmen.

Marcel Stroet begeleidt mij wederom tijdens de race. Wij hebben samen al tal van internationale wedstrijden gezwommen en met succes. Vorig jaar heb ik de IJsselmeermarathon gewonnen in een tijd van 5 uur, 8 minuten en 39 seconden. Dit jaar ga ik voor een betere tijd en ga ik er alles aan doen om mijn titel succesvol te verdedigen. Ik zeg: laat het maar gauw 11 augustus zijn!

 

JORGOS SKOTADIS

Mijn naam is Jorgos Skotadis, ik ben 20 jaar oud en zwem bij het RTC Amsterdam en de Dolfijn.
Ik ben begonnen met zwemmen toen ik 10 jaar oud was en ben met Open Water zwemmen begonnen toen ik 17 was.
De reden dat ik met Open Water zwemmen ben begonnen is dat ik het zag als een goede uitdaging voor mezelf aangezien ik als specialiteit in het zwembad al de lange afstand heb.
Ook zag ik dat ik gelijk al een kans had om mij te kwalificeren vanuit het binnenbad op een 5km voor het EJK OWZ in Tenero, Zwitserland.
Ik moest hiervoor een vereiste limiet halen en die had ik toen gehaald. 
Op die manier had ik gelijk ook de internationale ervaring te pakken in het Open Water.
Mijn beste prestaties in het Open Water zijn op de volgende wedstrijden:
2015: EJK OWZ Tenero 7,5km, ONK OWZ Wilhelminakanaal 10km 1e plaats
2016: ONK OWZ 5km Goes 3e plaats en 10km Vlissingen 2e plaats
2017: ONK OWZ 10km Vlissingen 2e plaats en 5km Goes 2e plaats
Open Belgische Kampioenschappen 2017 Willebroek 10km 1e plaats

Mijn doel voor de IJsselmeeroversteek is om hem natuurlijk uit te zwemmen en hopelijk goud te winnen.

 

ERNO VRIENS

Mijn naam is Erno Vriens, ik ben 18 jaar en woon in Wormer. Sinds 2009 ben ik begonnen met zwemmen en al snel raakte ik in de ban van het open water zwemmen, sindsdien ben ik bij elke wedstrijd te vinden. Zo’n 3 jaar geleden ben ik begonnen met het trainen voor de IJsselmeer-Zwemmarathon, en dit jaar vind ik dat ik er klaar voor ben. Ik zie dit als een goed meetpunt waar ik nu sta en als opstap voor marathons die nog langer en zwaarder zijn. Bij deze marathon zal mijn moeder mij begeleiden.

 

MAIKEL VAN DER LINDEN

Na de teleurstelling van vorig jaar, waarbij ik door ongelukkige omstandigheden slechts 3 km voor de finish mijn race alsnog moest opgeven, wil ik dit jaar laten zien dat ik de Marathon Stavoren-Medemblik aankan. De finish halen is mijn doel, veel geleerd van vorig jaar waardoor ik dit jaar weet wat me te wachten staat.

Openwater zwemmen is echt mijn passie, ik laat er graag de zomervakantie voor schieten, elk weekend gezellig wedstrijden zwemmen, vrienden ontmoeten en je te pushen om het beste uit jezelf te halen, dat is wat ik graag doe. Ik vind het top dat mijn stageplek, jeugdgevangenis het Keerpunt, mij de ruimte geeft om het openwater seizoen te mogen zwemmen en me goed kan voorbereiden.

Het is nu aan mij om te laten zien dat het niet voor niets geweest is en ik onder begeleiding van mijn trainer Rick op 11 augustus de haven in Medemblik zwemmend bereik. Ik weet dat ik het kan!

 

TENZIN TIEMAN

Ik ben Tenzin Tieman en ben 17 jaar jong en woon met mijn familie in IJmuiden.

’s-Winters train ik in het binnenzwembad ‘De Heerenduinen’ in IJmuiden,

maar zodra het voorjaar begint, begin ik weer aan het OW-seizoen met trainen en

deelnemen aan de ‘lange afstand’ evenementen.

Zo heb ik dit OW-seizoen al weer de nodige zwem-Km’s afgelegd.

Vorig jaar was mijn 1e grote oversteek Stavoren-Medemblik, die ik als jongste

deelnemer heb kunnen volbrengen.

Een ware gebeurtenis, met stevige wind en nodige golven, dit was dan ook

een heel andere ervaring dan ik gewend was.

Na de ervaring van vorig jaar weet ik wat me te wachten staat.

Zo wil ik ook dit jaar, onder goede begeleiding van mijn trainer/coach Hans van Vastenhoven,

Mijn tijd verbeteren en in ieder geval finish halen, waar mijn familie, kennissen en vrienden me weer

staan op te wachten en toe te juichen, die mijn vermoeidheid na alle inspanning en afzien weer

zal wegnemen.

tot ziens bij ‘49e IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik,

Tenzin Tieman

 

JEROEN VAN DER HOFF

Mijn naam is Jeroen van der Hoff, 53 jaar. Opgroeiend in Den Haag had ik op de middelbare school al wel eens van deze zwemmarathon gehoord.
Toen had ik nog alleen via les- en schoolzwemmen met zwemmen te doen en kon me niet voorstellen dat mensen zo een afstand konden zwemmen!. Via
korfbal, atletiek, basketbal, triatlon en marathonfietsen ben ik op latere leeftijd met lange afstandzwemmen begonnen. Ik woon sinds 20 jaar in
Zwitserland en ben inmiddels Zwitser, zodat het internationale gehalte van de marathon met mijn deelname stijgt! Omdat ik niet direkt van het
zwemmen kom, is deze marathon een grote uitdaging voor mij. Heb wel langere afstanden gezwommen, zoals de Gran Fondo di Naviglio. Een 25km
zwemtocht die bijna in het centrum van Milaan eindigt(wel met een hele sterke stroming) en diverse langere tochten in Italiaanse meren: dit
jaar de Oceanman Lago di Orta (14km), in mei de Oceanman in Tabarca
(Spanje) en een 10km in Parijs (Swimstars). Verheug me zeer op
Stavoren-Medemblik en hoop dat de weergoden ons goed gestemd zijn!

 

IRENE VAN DER LAAN

Zwemmen van Stavoren naar Medemblik

Geeft je een enorme kik.

Een stukje voor het programmaboekje schrijven Is moeilijker dan blijven drijven.

Ik ben Irene van der Laan

En heb al vele keren meegedaan.

Vorig jaar zwom ik bijna 8 uur

De golven maakte me het leven zuur.

Gelukkig voel ik mij nog niet te oud

Geef mij maar water lekker koud.

Aan de kunstacademie afgestudeerd

Daarna nog glasfusen geleerd.

Andere sporten die ik graag doe

Langlaufen , ijszwemmen en wandelen af en toe.

De organisatie van de marathon is heel goed Veel succes aan iedereen die meedoet.

 

GRITH SIGSGAARD

Ik ben Grith en ik ben lid van ZPCH waar Sjaak Kagchelland hoofdtrainer is. Ik werk full time in IT. Ik heb al 10 keer het IJsselmeer overgezwommen. Ik ben 7 jaar geleden overgestapt naar het zwemmen van extreme afstanden. Dat kwam niet goed uit met IJsselmeer marathon, maar dit jaar doe ik dan weer mee. Martin is op pension gegaan (als coach), dus nu gaat Lisanne mee.

 

GERDA HOLLA

Ik ben Gerda Holla, 44 jaar, en woon met mijn man Jasper en kinderen Liset (13) en Arnold (12) in Oostwoud. Samen met mijn man run ik een eigen bedrijf in etalagefiguren (www.museummannequins.com). Daarnaast ben ik freelance verslaggever en fotograaf voor het Westfries Weekblad. In m’n vrije tijd sta ik graag in de keuken. Koken en bakken vind ik allebei erg leuk (en het opeten ook). Verder ben ik actief als vrijwilliger voor handbalvereniging Hauwert, veelal als scheidsrechter. Daarnaast maak ik me hard voor een schone omgeving door regelmatig zwerfvuil te ruimen en ook anderen daartoe te bewegen.

Ik heb mezelf als tiener borstcrawl geleerd. Het duurde lang voordat ik dat eens een kilometer vol kon houden. Toen ik een jaar of 25 was ben ik lid geworden van zwemvereniging De Stern in Oostwoud en zwom regelmatig wedstrijdjes over 50, 100 of 200 meter. Na vijf jaar hield die vereniging op te bestaan en bleef ik wel zelf met enige regelmaat zwemmen. In 2011 had ik mezelf opgegeven voor een 1/8 triatlon waarbij het zwemgedeelte in open water plaatsvond. Zo kwam ik in aanraking met het open water zwemmen (al moet ik zeggen dat ik als kind wel al zwom in de sloot voor ons huis). Na een paar jaar triatlon besloot ik de focus meer op alleen het zwemmen te gaan leggen. In 2014 zwom ik 5 km bij de Ter Rede van Hoorn (1.46) en was apetrots dat ik het zo’n enorm eind had volgehouden. Ik dacht toen eigenlijk dat ik nooit langer dan dat zou kunnen zwemmen. In 2016 deed ik voor het eerst mee aan een 100 x 100 training. Een zeer laagdrempelig evenement, want het is geen wedstrijd en je kunt ieder moment stoppen. Dat deed ik echter niet, ik zwom de 100 keer vol. En had dus eigenlijk gewoon 10 km gezwommen. Mei vorig jaar zwom ik een 10 km als afstand, in een 50-meter bad. Ik wilde heel graag binnen de drie uur finishen en dat is me net aan gelukt, ik had nog 40 seconden over. Het langeafstandszwemmen heeft zo de laatste paar jaar aardig m’n hart veroverd. Ik vind het gewoon ontzettend leuk om een flink eind te gaan zwemmen en voel me er erg goed bij. Eind vorig jaar ontstond het idee om misschien eens het IJsselmeer over te gaan. Vorige maand was het zover, op 4 juli zwom ik van Stavoren naar Medemblik. Het was een fantastische tocht die ik heel steady volbracht en waarbij ik van iedere slag heb genoten. M’n tijd was beter dan ik mezelf ooit voor mogelijk had gehouden: 7 uur en 25 minuten. Jack Brakeboer was zo enthousiast en nodigde me uit om als enige Westfriese deelnemer mee te doen aan het NK. Daar heb ik een paar dagen over nagedacht, maar het herstel ging zo goed en voorspoedig en ik had zo’n fantastische dag gehad, dat ik dacht, waarom niet? Deze kans ga ik met beide handen aanpakken! Ik ben benieuwd of het me weer lukt en hoe het me zal vergaan. Andere omstandigheden en veel deelnemers dit keer. Ik ga weer keihard m’n best doen en hopelijk weer net zo genieten als een maand geleden. 

 

LINDA HOOGENDAM

Ik wil dit jaar voor de 5de keer het IJsselmeer overzwemmen. Afgelopen jaar ben ik wel bij de oversteek geweest maar dan als coach. Ik vond dit erg leuk om te doen maar het leukste blijft toch het zelf overzwemmen. Daarom dit jaar weer besloten om mee te doen.

Ik zwem sinds 2015 bij WVZ in Zoetermeer. Maar ik zwem sinds 1994 wedstrijden in het zwembad. En in 2002 ben ik begonnen met open water wedstrijden. Dat was in het begin een paar wedstrijden per jaar en dit werden er steeds meer. Om in 2011 mijn eerst IJsselmeeroversteek te zwemmen. In 2012 het ik met de Dutch Ladies First het kanaal heen en terug over gezwommen.

In het dagelijks leven werk ik als gym juf op twee verschillende basisscholen. Afgelopen jaren heb ik op zaterdag ook zwemles gegeven maar daar ben ik vorige maand mee gestopt. Omdat ik aankomend schooljaar 5 dagen als gym juf ga werken.

 

MARGOT STENVELD

Mijn naam is Margot Stenveld, 29 jaar en werkzaam als huisarts in Belgie. Dit jaar ga ik proberen voor de zesde keer het IJsselmeer over te zwemmen. Na zes keer zou je misschien kunnen denken dat het nu zeker moet lukken, maar met de omstandigheden van het IJsselmeer weet je het maar nooit. Iedere keer is een uitdaging. Tot nog toe de grootste uitdaging (met ook de meeste uitvallers) was de oversteek in 2016, toen we windkracht 6 met een stevige golfslag recht tegen hadden. Dus ben benieuwd wat dit jaar te bieden heeft.

Afgelopen jaar is voor mij een bewogen jaar geweest. Ik ben voor het eerst dit jaar gestart met IJszwemmen (waarvoor dank aan Fergil en familie voor de begeleiding en tips). Daarna ben ik van job veranderd en verhuisd, ik ben nog steeds huisarts, maar nu in Rotselaar, vlak bij Leuven.

Ik wil iedereen van de organisatie alvast bedanken voor de het weer mogelijk maken van de IJsselmeeroversteek en natuurlijk Joost voor de trainingen, zijn steun en advies.

Groetjes Margot

 

LISA DREESENS

Hallo, mijn naam is Lisa Dreesens. Ik ben 26 jaar en woon in Delft. Naast mijn grote hobby’s, zwemmen en triatlon, ben ik in het dagelijks leven bezig met een promotieonderzoek (PhD) op de Technische Universiteit van Delft. Hier probeer ik meer inzicht te krijgen in hoe bepaalde virussen bacteriën doden, om deze mogelijk in te zetten tegen resistente bacteriën die infecties veroorzaken die niet langer meer behandeld kunnen worden met antibiotica.

In het verleden heb ik altijd binnen gezwommen op nationaal niveau (top 3 van Nederland op de 100-200 vlinderslag en 200-400 wisselslag), tot ik klaar was voor wat verandering in 2012. Het is nu alweer 6 jaar geleden dat ik mijn eerste open water wedstrijd heb gezwommen. Het begon met de ambitie om een keer een 10 km uit te zwemmen. 3 jaar geleden werd deze ambitie uitgebreid met de oversteek van het IJsselmeer. Dit was een hele zware editie (2016) met hoge golven en koude temperaturen. Maar ik was toen vastbesloten om de overkant te halen. Wat een mooie binnenkomst toen ik als eerste de finish aantikte. Ondanks dat ik helemaal gesloopt was is het mijn mooiste ervaring in het openwater zwemmen. Ik heb er zo van genoten dat ik hem afgelopen jaar ook heb gezwommen en het dit jaar nog eens ga proberen. Wellicht breid ik mijn ambitie volgend jaar uit met een poging om het kanaal over te steken. Ik heb er in ieder geval veel zin in en ik kijk er nu al na uit om het IJsselmeer weer te trotseren :-)